Mectalentin liiketoiminta laajenee

Tarkkuusmekaniikan ja vaativan laitevalmistuksen asiantuntija Mectalent jatkaa investointejaan ja laajentaa osaamistaan entuudestaan. Oululaisen Mectalentin tytäryritys, suunnittelutoimisto Conseptas Oy on ostanut NextCode Oy:n liiketoiminnan.

NextCode Oy on erikoistunut elektroniikan ja ohjelmistojen tuotekehitykseen ja keskittyy mm. automaatio-, medikaali- ja tietoliikenneteollisuuden asiakassektoreihin. Sen osaaminen täydentää Conseptaksen tarjontaa, joka sisältää tuotesuunnittelun, tuotekehityksen, mekaniikkasuunnittelun ja teollisen muotoilun.

”Toimimme kansainvälisesti asiakkaiden asiantuntijakumppanina suunnittelusta tuotantoon, nojaten laaja-alaiseen osaamiseen ja korkealaatuiseen palveluun. Kauppa tuo meille runsaasti lisää osaamista erityisesti elektroniikkasuunnittelussa ja sulautettujen ohjelmistojen suunnittelussa. Voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme yhä isompia kokonaisuuksia yhdestä paikasta”, Mectalentin toimitusjohtaja Tapio Harila linjaa.

NextCode Oy:n henkilöstö siirtyy Conseptas Oy:n palvelukseen ja yrityksen toimitusjohtaja Ari Hakkarainen jatkaa Conseptaksen elektroniikka- ja ohjelmistoliiketoimintayksikön vetäjänä. Liiketoiminnan laajentuessa myös yrityksen rekrytointitarpeet kasvavat jatkossa: erityisesti tarvetta on elektroniikka- ja ohjelmistosuunnittelijoille sekä kokeneille mekaniikkasuunnittelijoille.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Kari Vatka, Conseptas Oy
045-6367 653, kari.vatka@conseptas.com

Toimitusjohtaja Ari Hakkarainen, NextCode Oy
045-1223 011, ari.hakkarainen@nextcode.fi

 

Mectalent Oy on suunnittelun, laitevalmistuksen ja tarkkuusmekaniikan huippuasiantuntija. Toiminnan painopisteitä mm. uusien teknologioiden, lääketieteen ja turvallisuusmekaniikan aloilla ovat suunnittelu, menetelmäkehitys, laitevalmistus, tarkkuus-, turvallisuus- ja valvontamekaniikka sekä kirurgiset laitteet ja implantit. Mectalentin liikevaihto vuonna 2019 tulee olemaan yli 10 MEUR ja se työllistää yli 80 tekniikan, lääketieteen, kemian ja biomateriaalien asiantuntijaa. Yritys on osa suomalaista COR Group -konsernia. www.mectalent.fi

Mectalentin tytäryhtiö Conseptas Oy on erikoistunut tuotesuunnitteluun, tuotekehitykseen, mekaniikkasuunnitteluun ja teollisen muotoiluun. Toiminnan painopisteitä ovat elektromekaanisten kuluttajatuotteiden, IoT- laitteiden, medikaalilaitteiden sekä B2B-teollisuustuotteiden suunnittelu ja tuotekehitys. Conseptas Oy:n liikevaihtoarvio vuodelle 2019 on yli 1MEUR ja se työllistää noin 10 tekniikan asiantuntijaa. www.conseptas.com


NextCode Oy on älykkäiden teknologiaratkaisujen asiantuntija, joka keskittyy elektroniikan ja ohjelmistojen tuotekehitykseen – sisältäen tuotteiden modernisoinnin ja elinkaaren hallinnan. Yrityksen liikevaihtoarvio vuodelle 2019 on 1 MEUR ja sen palveluksessa on noin 10 alan osaajaa Helsingissä ja Oulussa. www.nextcode.fi

Joonas Pöyry