Quick Cover arpikudosten suojaksi

kansi.jpg

PROJEKTIN TAUSTAA

”Tuote tehtiin Mectalentissa tilaajalle täysin valmiiksi, mikä käytännössä tarkoittaa suunnittelun ja valmistamisen lisäksi tuotteen monivaiheista analyysiä ja testausta myös kliinisesti.”

Juha-Pekka Nuutinen, Mectalent

Lähtökohdat

Ratkaisu jo myynnissä olevaan laitteeseen, jonka käyttö vaatii tietyille potilaille erityistä tarkkuutta. Tällaiseen ongelmaan Philips pyysi ja sai ratkaisun Mectalentilta.

Kyseessä on Philips Healthcaren magneettiresonanssilla ohjattu ultraäänimenetelmä Sonalleve MR-HIFU. Euroopassa myynnissä olevaa laitetta käytetään esimerkiksi sellaisten syöpäpesäkkeiden hoidossa, joita on vaikea hoitaa kirurgisesti.


Haasteista kohti ratkaisua

Haaste syntyi sellaisia potilaita hoidettaessa, joilla on esimerkiksi keisarinleikkauksen jäljiltä arpikudosta ihossa.

Ultraäänipulssi kuumentaa kudosta, jolloin arpeen saattaa tulla palovamma. Jotta menetelmää voitaisiin käyttää sellaisillakin potilailla, joilla arpikudosta on, tarvitaan lääkinnällinen laite suojaamaan ihoa.

”Ultraäänikeilaa pitää pystyä muokkaamaan iholla niin, ettei arpikudos kuumene”, havainnollistaa myyntilupapalveluiden johtaja Juha-Pekka Nuutinen Mectalentista.

Työ aloitettiin aivan alusta puhtaalta pöydältä: arpea suojaavan laitteen, Quick Coverin, suunnittelusta. ”Tuote tehtiin Mectalentissa tilaajalle täysin valmiiksi, mikä käytännössä tarkoittaa suunnittelun ja valmistamisen lisäksi tuotteen monivaiheista analyysiä ja testausta myös kliinisesti.”


Lopputuote monen vaiheen jälkeen

”Mistä ja miten tuote kootaan, miten puhdistetaan, miten pakataan, miten se toimii kliinisesti, millaisia voivat olla riskit potilaalle, käyttöohjeet ja käännökset ja miten lopulta täytämme erilaiset vaatimukset niin, ettei loppukäyttäjälle koidu riskejä”, Nuutinen nostaa esimerkkejä työn vaiheista.

Mectalent hoiti myös tuotteen viranomaishyväksynnän koukerot. CE-merkintä osoittaa, että tuote täyttää sitä koskevat EU:n direktiivien vaatimukset.