Ohjauskeskuksia ilmavalvonnan tutkajärjestelmiin

Kuva1.jpg

PROJEKTIN TAUSTAA

Kokonaisuuden hallinta nousi ratkaisevaksi tekijäksi, kun ilmavalvontatutkia suunnitteleva, myyvä ja valmistava NRPL Group Oy etsi sopimusvalmistajia ja kumppaneita Suomesta.

Taustalla oli NRPL Groupin emoyhtiön ja tuotannon siirtyminen muutama vuosi sitten Venäjältä Suomeen. Muutoksen yhteydessä yrityksessä tehtiin mittava kartoitustyö alan erityisosaamisen löytämiseksi yksityissektorilta Suomesta.

Mectalentin valtteina oivallus ja ymmärrys

Osaajien haarukoiminen oli iso haaste, sillä Suomessa ilmavalvontatutkiin liittyvää asiantuntemusta ei aikaisemmin yksityispuolella juuri ole ollut.

”Kilpailukykyinen, laadukas ja osaava”, kuvailee NRPL Groupin tuotantojohtaja Sami Lahokoski etsinnässä olleen kumppanin kriteereitä.

NRPL Groupin tekemässä mittavassa selvitystyössä Mectalent erottautui lopulta kokonaisprosessin hallinnallaan ja valikoitui yhdeksi kumppaniksi.

”Mectalentista löytyi kyky nopeaan oivallukseen ja ymmärrykseen.  Heillä on hallussa kokonaisosaaminen juuri meidän tuotteidemme valmistukseen”, Sami Lahokoski perustelee.


Syvää strategista kumppanuutta

Mectalent valmistaa NRPL Groupille tutkajärjestelmän ohjauskeskuksia. Laitteet tehdään Mectalentissa lopputestausta vaille täysin valmiiksi.

Ala kehittyy nopeasti ja tuotekehitystä tehdään jatkuvasti. Lahokosken mukaan työ vaatiikin kumppanilta herkeämätöntä ajan hermoilla pysymistä ja kouluttautumista uusiin haasteisiin.

Kumppanin kokonaisvaltainen asiantuntijuus tuntuu yhteistyön syvyytenä.

”Mectalent on meille nimenomaan strateginen kumppani. Se kuvaa tämän yhteistyön laajuutta”, Sami Lahokoski sanoo.


”Mectalentista löytyi kyky nopeaan oivallukseen ja ymmärrykseen. Heillä on hallussa kokonaisosaaminen juuri meidän tuotteidemme valmistukseen.”

Tuotantojohtaja Sami Lahokoski, NRPL Group Oy