Mectalent_urat_Sari1.jpg

VAIHDOIN TUTKIJAN URAN KÄYTÄNNÖN TYÖHÖN

Tyypillinen työpäivä? No se riippuu siitä, millaisia töitä sillä hetkellä on ja millä koneella niitä tehdään. Työni on metallin työstämistä tietokoneohjatuilla koneilla. Tehtäviini kuuluu koneiden ohjelmointia ja käyttöä, ja tarkoituksena on valmistaa piirustusten mukaisia kappaleita asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Olen työskennellyt pääasiassa pitkäsorvilla ja viime aikoina myös hiomakoneella. Tässä työssä kehittyy koko ajan. Työstä tulee entistä monipuolisempaa aina, kun opettelee käyttämään uusia koneita.

Olen ammatinvaihtaja. Koulutukseltani olen filosofian maisteri. Pääaineenani oli biokemia ja työskentelin aiemmin tutkijana. Olen aina tykännyt käsillä tekemisestä. Tutkijana huomasin, että haluan tehdä työtä, joka on lähempänä käytäntöä. Halusin vaihtaa työni suunnittelupuolelta tekijäksi ja alakin siinä vaihtui sitten samalla. Metalliala vaikutti kiinnostavalta ja lähdin opiskelemaan CNC-koneistusta. Mectalentiin pääsin töihin työharjoittelun kautta.

Tämä työ sopii, jos tykkää haastavasta työstä ja metalliala kiehtoo. Työ on haastavaa, sillä asiakkaan tarpeet on pystyttävä toteuttamaan täsmälleen vaadittavalla tarkkuudella ja toimitukset tehtävä juuri siinä ajassa, kuin on sovittu.

Tutkijan työ ei ole mennyt hukkaan. Vaikka ala on eri, ajatusmaailma on hyvin samankaltainen. Tutkijan taustasta on ollut hyötyä ongelmanratkaisuissa sekä työmenetelmien tai työjärjestysten suunnittelussa. Työni vaatii kärsivällisyyttä, huolellisuutta ja tarkkuutta – eikä pikkutarkkuuskaan ole pahitteeksi.

 

Mectalent_urat_TimoP.jpg

MONIMUOTOINEN TYÖNKUVA

Aloitin ammattikoulun jälkeen yrityksessämme hienomekaanikkona vuonna 1997. Olen tehnyt monipuolisia ja vaihtelevia tehtäviä vuosien varrella ja päässyt tutustumaan laajasti eri toimialojen tuotteisiin. Tehtäviini on kuulunut mm. kokoonpanotöitä, lasermerkkausta, hiontaa, testausta, laserhitsausta, tuotteiden jalkikäsittelyjä kuten pesua, peittausta ja pakkaamista. Viimeisin käymäni koulutus on 3D mittauskoneen käyttökoulutus ja mittausvälineiden huolto, tarkastus ja kalibrointi koulutus.

Tämänhetkinen työnkuvani onkin pääosin tuotteiden lopputarkastusmittausta. Työni vaatii tarkkuutta, sillä pyrimme aina virheettömyyteen. Tässä työssä kuunnellaan asiakkaan toiveita ja tehdään juuri sitä, mitä asiakas haluaa. Kaikkein tärkeimpiä vaatimuksia ovat laatu ja toimitusvarmuus. Asiakkaiden uudet tuotteet tuovat aina uusia haasteita, eikä työ käy tylsäksi missään vaiheessa.